Winnaar Zorginnovator of the year 2023

In een competitie met stevige concurrentie heeft onze eigen medisch directeur Dr. Rick Pleijhuis de titel "Zorginnovator van het Jaar 2023" veroverd tijdens het Mobile Healthcare Congres, met bijna de helft van de stemmen. De prijs is toegekend voor onder andere zijn laagdrempelige en effectieve aanpak van het meten van slaapapneu met behulp van enkel een horloge en vingersensor.

Deze innovatie is gebaseerd op een slim horloge met een speciale sensor die om de vinger wordt gedragen tijdens het slapen. Dit maakt het voor mogelijke slaapapneupatiënten gemakkelijker om comfortabel te slapen terwijl het horloge belangrijke gegevens verzamelt.

Wat OSAsense's oplossing onderscheidt, is de praktische bruikbaarheid. De verzamelde gegevens worden gebruikt om gedetailleerde rapporten te genereren, waardoor huisartsen snel en effectief kunnen reageren. Of het nu gaat om doorverwijzing naar een slaapcentrum of het uitsluiten van slaapapneu, Dr. Rick Pleijhuis's innovatie biedt een nuttige tool voor de medische praktijk.

Met het binnenhalen van deze prijs onderstreept het de waarde van Dr. Rick Pleijhuis's bijdrage aan het verbeteren van de zorg. We feliciteren hem met deze welverdiende erkenning en kijken uit naar de verdere impact van deze praktische oplossing in de gezondheidszorg.